Žuta Dunja

Dunjevača


Naša misija je da budemo najbolјi u onome što proizvodimo.
Žuta dunja je prva rakija na tržištu, namenjena pravim poznavaocima, lјubitelјima i hedonistima koji traže najbolјe: raskošan miris, sofisticiran ukus koji se digo zadržava na nepcima.
Žuta dunja proizvedena je od najzrelijih plodova sa plantaža naše lepe Srbije.
Celokipan proces, od izbora plodova, preko fermentacije, pa do pečenja i odležavanja pod kontolom je vrhunskih stručnjaka. Plemenite osobine žute dunje najviše dolaze do izražaja ako se rashladi i ispija lagano bez žurbe.
Znanje, posvećenost i tradicionalni način proizvodnje na bakarnim kazanima omogućavaju nam da gradimo poverenje kod potrošača i jačamo našu poziciju na tržištu. Svaki put kada probate dunju iz Podruma Simić imate zagonetan izraz lica, kao da samo Vi znate malu tajnu recepta. Čuvajte je lјubomorno samo za sebe jer će samo tako i drugi moći da uživaju baš kao i Vi sada.
Dok čitate ove redove i, uživate u ukusu žute dunje, ulepšali ste trenutak sebi i onima koji su sa Vama. I zato nastavite, nečekajte povod jer svaki trenutak može biti prilika za uživanje.

Istraživanje

Maharije Simić je daleke 1876. godine počeo proizvodnju za svoje potrebe, od najkvalitetnije sorte madžarke koja se do dan danas održala. Uz veliki trud i rad sa pola hektara Maharije i njegovi potomci proširili su voćnjake da bi danas porodica Simić imala sedam hektara.

Sedam generacija su birane najbolje sorte sljiva. Svaki pedalj zemlje u voćnjacima je generacijama proučavan i analiziran, svako stablo je provereno, svaka šljiva koja se pokupi u voćnjacima je odabrana, sve je to rezultiralo da godinama podrum proizvodi najbolje od najboljeg. Upravo zato su količine ogranične.
Pravi majstori za proizvodnju rakije se nikada ne zadovoljavaju postignutim; oni imaju viziju, oni pomeraju granice dostignutog, oni stalno uče, postavljaju nove ciljeve, naporno rade i uvek traže nove izazove. Ovde se tradicija, porodična strast, znanje i veština spajaju sa modernim načinom proizvodnje i najvišim standardima kontrole kvaliteta.
Voćnjaci porodice Simić podeljeni su u dve oblasti od kojih se obe nalaze na obroncima planine Tare prva u selu Kokošici, a druga oblast u selu Draksin. Sastav zemljišta u ove dve oblasti je takav da uvek obezbeđuje ujednačen kvalitet.
Količina sunca i padavina obezbeđuju maksimalno zrenje voća i kvalitet lekovitog bilja. Odabir 15 vrsta raznovrsnog lekovitog bilja po kom je Tara poznata porodica je radila tri generacije. Danas se proizvode dve najkvalitetnije lekovite travarice pod vlastitim brendom Stara M&S Travarica i Stara M&S Lincura.

Selekcija

Milorad i Stojanka Simić temeljno poznaju proizvodnju rakije i poseduju nos i nepca sposobna da razlikuju veliki broj različitih ukusa.
Njima se posle pet godina starenja donose proizvodi na ekspertizu, da odluče koji će ponovo da se vrate na starenje još pet godina, tako da se posle deset godina dobija finalni proizvod (finall natural plum brendy).

Oni odlučuju u kom podrumu i u kojim buradima će se vršiti proces dozrevanja rakije.
Tehnologija neka se menja, ali tradicionalni ukus i kvalitet moraju ostati isti. Samo tako će se još dugo u svakoj kapi starih rakija iz podruma Simić kucati ljubav i snaga predaka.
Duga tradicija, veština, znanje i posvećenost porodice Simić, stalna briga o kvalitetu, sve su to činioci kojima Stara M&S prepečenica, Stara M&S Drenovača, Stara M&S Klekovača, Stara M&S Travarica, M&S Medovina, Persona-malina M&S, M&S Žuta dunja, M&S Kajsija, M&S Viljamovka, M&S Borovnica, M&S Lincura duguju svoj jedinstven, neuporediv, prirodan ukus koji ih odvaja od vrhunskih pića.


Sve je to proučavano generacija i doprinelo vrhunskom kvalitetu rakija kakve se danas proizvode u Podrumu Simić.