Stara M&S

Prepečenica


P repečenica M&S proizvodi se isklјučivo od najkvalitetnije sorte šlјive. Sva rakija potiče iz tri predela koji je porodica Simić generacijama proširivala, jer je bila oduševlјena kvalitetom. Ovaj izuzetan predeo sa veoma plodnom zemlјom, umerenom sunčanom klimom i blagim vetrovima, obezbeđuje sve neophodne uslove za proizvodnju rakije izrazito voćnog karaktera od najbolјih sorti šlјiva, idealnih za destilaciju.

Stara M&S prepečenica je stvorena da bi u njoj uživala porodica Simić sa svojim prijatelјima. Pokazujući doslednost porodice više od sedam generacija, njena fina uravnoteženost između snage i elegancije, učinila je da bude poznata među hilјadama potrošača. Nјen veoma jak karakter neodolјivo upućuje na nešto veoma posebno. U staroj M&S prepečenici ujedinjuju se najbolјe arome iz šlјive koje su pažlјivo izabrane i starile preko 10 godina. Veoma raskošnih voćnih ukusa koji su veoma uravnoteženi na nepcu. Pritajni somotni ukus koji se zadržava u ustima očarava kako mlade tako i stare potrošače sa puno stila i elegancije što ukazuje na vrhunski kvalitet.
Stara Prepečenica M&S otkriva mirisom svoje arome na voće i stari hrast a dugim starenjem dobija blagi vanilin ukus. Toliko elegantna i čvrsta, otkriva uravnoteženost, zaokruženost i harmoniju aroma. Tradicionalna stara M&S prepečenica se uživa u toku ukusnog obroka. Međutim, sve više poznavaoca otkriva dodatno zadovolјstvo uživajuci je rashlađenu posle obroka.

Istraživanje

Maharije Simić je daleke 1876. godine počeo proizvodnju za svoje potrebe, od najkvalitetnije sorte madžarke koja se do dan danas održala. Uz veliki trud i rad sa pola hektara Maharije i njegovi potomci proširili su voćnjake da bi danas porodica Simić imala sedam hektara.

Sedam generacija su birane najbolje sorte sljiva. Svaki pedalj zemlje u voćnjacima je generacijama proučavan i analiziran, svako stablo je provereno, svaka šljiva koja se pokupi u voćnjacima je odabrana, sve je to rezultiralo da godinama podrum proizvodi najbolje od najboljeg. Upravo zato su količine ogranične.
Pravi majstori za proizvodnju rakije se nikada ne zadovoljavaju postignutim; oni imaju viziju, oni pomeraju granice dostignutog, oni stalno uče, postavljaju nove ciljeve, naporno rade i uvek traže nove izazove. Ovde se tradicija, porodična strast, znanje i veština spajaju sa modernim načinom proizvodnje i najvišim standardima kontrole kvaliteta.
Voćnjaci porodice Simić podeljeni su u dve oblasti od kojih se obe nalaze na obroncima planine Tare prva u selu Kokošici, a druga oblast u selu Draksin. Sastav zemljišta u ove dve oblasti je takav da uvek obezbeđuje ujednačen kvalitet.
Količina sunca i padavina obezbeđuju maksimalno zrenje voća i kvalitet lekovitog bilja. Odabir 15 vrsta raznovrsnog lekovitog bilja po kom je Tara poznata porodica je radila tri generacije. Danas se proizvode dve najkvalitetnije lekovite travarice pod vlastitim brendom Stara M&S Travarica i Stara M&S Lincura.

Selekcija

Milorad i Stojanka Simić temeljno poznaju proizvodnju rakije i poseduju nos i nepca sposobna da razlikuju veliki broj različitih ukusa.
Njima se posle pet godina starenja donose proizvodi na ekspertizu, da odluče koji će ponovo da se vrate na starenje još pet godina, tako da se posle deset godina dobija finalni proizvod (finall natural plum brendy).

Oni odlučuju u kom podrumu i u kojim buradima će se vršiti proces dozrevanja rakije.
Tehnologija neka se menja, ali tradicionalni ukus i kvalitet moraju ostati isti. Samo tako će se još dugo u svakoj kapi starih rakija iz podruma Simić kucati ljubav i snaga predaka.
Duga tradicija, veština, znanje i posvećenost porodice Simić, stalna briga o kvalitetu, sve su to činioci kojima Stara M&S prepečenica, Stara M&S Drenovača, Stara M&S Klekovača, Stara M&S Travarica, M&S Medovina, Persona-malina M&S, M&S Žuta dunja, M&S Kajsija, M&S Viljamovka, M&S Borovnica, M&S Lincura duguju svoj jedinstven, neuporediv, prirodan ukus koji ih odvaja od vrhunskih pića.


Sve je to proučavano generacija i doprinelo vrhunskom kvalitetu rakija kakve se danas proizvode u Podrumu Simić.